Κοινωνία - Πρόνοια


1. Αύξηση της κατώτατης σύνταξης στα 730 ευρώ που με βάση το κόστος ζωής στην Κύπρο βρίσκεται σήμερα στο όριο φτώχειας.

2. Ουσιαστική στήριξη της μητρότητας, με διπλασιασμό του επιδόματος τοκετού και αύξηση της άδειας μητρότητας στους έξι μήνες.

3. Αύξηση του επιδόματος τέκνου από στο διπλάσιο από το σημερινό.

4. Πλήρης στήριξη και αύξηση του επιδόματος τέκνου σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

5. Ενίσχυση των δομών πρόνοιας (βρεφονηπιακοί σταθμοί, στέγες ευγηρίας)

6. Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 900-1000 και τήρηση του ωραρίου εργασίας

7. Αυξητικός υπολογισμός εκ νέου, των συντάξεων των αυτοτελώς εργαζομένων γιατί είναι ένας από τους πιο ξεχασμένους κλάδους.

8. Δίκαιη καταβολή των χρημάτων των εποχιακών εργαζομένων από τις κοινωνικές ασφαλίσεις αμέσως μετά τον δεύτερο μήνα που παύουν την εργασία τους, ώστε να μπορούν να ζουν ανθρώπινα και όπως αξίζει σε έναν άνθρωπο, εφόσον θεωρούμε ότι είναι αδύνατο να ζει κάποιος χωρίς να έχει λάβει αυτά που δικαιούται για τέσσερις και πλέον μήνες.

9. Κάτω τα χέρια από τα ταμεία κοινωνικών ασφαλίσεων από την κρατική μηχανή. Πρέπει να σταματήσει το κράτος να δανείζεται και να καταχράται χρήματα από τις κοινωνικές ασφαλίσεις, τα οποία ανήκουν στους εργαζομένους

10. Ενίσχυση ανάπτυξης ορεινών περιοχών, ούτως ώστε να γίνουν πόλος έλξης του ντόπιου τουρισμού αλλά και για να δοθούν κίνητρα σε νέους ανθρώπους να κρατήσουν ζωντανές τις πολύτιμες παραδόσεις του τόπου μας.