Αγαπητοί συνάδελφοι κυνηγοί και φίλοι

Ένας αόρατος αλλά υπαρκτός εχθρός, τα τελευταία χρόνια έχει βαλθεί όπως τερματιστεί η οποιαδήποτε κυνηγετική δραστηριότητα, όχι μόνο στο νησί μας αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ένας εχθρός ο οποίος έχει πλοκάμια στον κυβερνητικό μηχανισμό, σε κομβικές θέσεις στα διάφορα αρμόδια υπουργεία, στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και σε αρκετά κόμματα και οργανώσεις.

Κάποιοι οργανισμοί με ξεκάθαρες αντι-κυνηγετικές θέσεις προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την  κατρακύλα του κυνηγίου στον τόπο μας, την έλλειψη σοβαρής αστυνόμευσης αλλά και την μη εφαρμογή των νομοθεσιών με σκοπό να επιρρίψουν ευθύνες και να φέρουν σε δυσμενή θέση τον Κύπριο Κυνηγό στερώντας του το κυνήγι.    

Καλούμαστε ως συνεχιστές μιας πανάρχαιας παράδοσης για τον άνθρωπο. Ως άνθρωποι που αγαπάμε την φύση , το περιβάλλον και την αρχαιότερη ενασχόληση του ανθρώπου το κυνήγι, να υπερασπιστούμε το κυνήγι και τον νόμιμο κυνηγό. Καλούμαστε να αντικρούσουμε αυτό το οργανωμένο έγκλημα εναντίον στον τρόπο ζωής μας. Καλούμαστε να ενωθούμε και να αντιδράσουμε ως μία φωνή  ενωμένη και δυνατή.

Είναι καιρός να μαζέψουμε τους συμμάχους μας και να αντισταθούμε στους πολέμιους μας πριν να είναι αργά και να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων.

Κάποιοι θέλουν να μας στερήσουν την έξοδο μας στην φύση , κάποιοι θέλουν να μας στερήσουν την ίδια μας την φύση. Κάποιοι θέλουν να διακόψουν μια παράδοση χιλιάδων ετών η οποία κάποτε επέτρεπε στον άνθρωπο να επιβιώσει ενώ σήμερα είναι μια ενασχόληση η οποία δένει τους ανθρώπους, συσφίγγει οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς και προσφέρει στον άνθρωπο την άμεση επαφή με την φύση και μια διέξοδο από το άγχος και τις σκοτούρες της καθημερινότητας.

 Ο άνθρωπος γεννιέται κυνηγός , το να κυνηγάει είναι μέσα στην φύση του και αυτό δεν μπορεί κάποιος να του το στερήσει.

Συνάδελφε κυνηγέ. Αν θέλεις να ελπίζεις σε ένα καλύτερο κυνηγετικό μέλλον για εσένα και τα παιδιά σου. Αν θέλεις να σώσεις το Κυπριακό περιβάλλον και το κυνήγι ως παραδοσιακή ενασχόληση, τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δράσεις.

Ο εχθρός προηγείται, καλούμαστε να αντικρούσουμε την επίθεση του και να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Μην μένεις απαθής ο κίνδυνος είναι μεγάλος και είναι έξω από την πόρτα μας.

Όλοι οι κυνηγοί μαζί ενωμένοι για να έχουμε παρών και μέλλον

Με εκτίμηση

Νικόλας Προδρόμου

Πρόεδρος Ενωμένων Κυνηγών Κύπρου.